Nybörjarkurser / grupper

Vi har delat in deltagarna i grupper, dagar och tider.

Grupp 1
Tisdag 24/4 kl.18.00
Torsdag 26/4  kl.18.00
Tisdag 1/5 kl.14.00
Torsdag 3/5 kl.18.00
Tisdag 8/5 kl.18.00
Fredag 11/5 kl.18.00

Max 10 deltagare per grupp.

Nybörjarkurser

Välkommen att börja spela golf. För att få spelrätt/intyg att spela på banan så skall man gå en nybörjarkurs och man skall ha ett medlemskap i någon golfklubb.

Kursen innehåller 6 träningstillfällen.
Första träffen är en introduktion till golfen, vi går gemensamt igenom kursens innehåll följt av teori/praktik och vi beräknas hålla på 1,5/2 h timmar per gång. Den här utbildningen är i första hand en nybörjarutbildning men lämpar sig även för dig som vill repetera allt från början.

Under kursen gång kommer vi att gå igenom alla olika moment inom golfen som putt, chip, pitch, bunker och sving. Även teori med regler, hcp och golfvett. Allt under ledning av PRO Philip Cooper.

Förslag till upplägg

Tillfälle 1 Presentation av Gränna GK, teori och svingträning på rangen.
Tillfälle 2 Teori, chippning, pitchslag och svingträning på rangen.
Tillfälle 3 Övningsbana inspel, puttning och bunkerslag.
Tillfälle 4 Utslag på rangen, teori.
Tillfälle 5 Repetition alla slag.
Tillfälle 6 Regelvandring.

Mål:
Träffa bollen, slå rakt, veta hur långt man slår med varje klubba, få i puttar från 1-2 m varje gång, veta hur man räknar/skriva scorekort och hålla speltempo!!

Kursen är en fullständig utbildning som genomförs enligt SGF:s utbildningsplan.

I kursen ingår: träningsbollar och lån av golfklubbor under lektionstid, de böcker som krävs för teoriutbildningen.

Kostnad enbart kurs: 1900 kr
Kostnad kurs inklusive medlemskap senior: 2900 kr